Oktatási csoport általános javaslatok (7 bejegyzés)

• Torma Hajnalka profilképe Torma Hajnalka4p mondta 1 éve, 3 hónapja:

Milyen javaslatotok, véleményetek, ötletetek van a Szabad út projekt Oktatás csoportjával kapcsolatban?

• Kucsebár Dávid profilképe Kucsebár Dávid1p mondta 1 éve, 3 hónapja:

Szerintem kellene készíteni egy tananyagot vagy oktatóvideót az Ubuntu 11.04 Érettségi Remixről. Az se lenne rossz ötlet ha 12.04 megjelenése után inkább arra épülne(mivel LTS).

• Torma Hajnalka profilképe Torma Hajnalka4p mondta 1 éve, 3 hónapja:

Kedves Dávid!
    Mindenképpen célunk elkészíteni az Ubuntu 12.04 épülő érettségi remixet is, és valóban erre lesz érdemes elkészíteni a tananyagokat, oktatóvideókat.

• Kucsebár Dávid profilképe Kucsebár Dávid1p mondta 1 éve, 2 hónapja:

Ez nem javaslat inkább hír. Sajnos lehet hogy ez az egész Tisztaszoftver Program kivezetése csak egy jó blöff volt a magyar kormánytól,hogy olcsóbban kapják meg a MS termékek licenceit.Remélem hogy nem erről van szó. Nem tudom mikor került ki az oldalukra.(http://tisztaszoftver.hu/)

Tájékoztató a Tisztaszoftver megállapodás alá tartozó Microsoft licencek használhatóságáról

A közoktatási intézmények licenc ellátására vonatkozó megállapodás meghosszabbításáról folyó tárgyalások a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Microsoft között folyamatban vannak.
    A tárgyalások lezárásáig, illetve további hivatalos értesítésig (ami előreláthatóan hamarosan megtörténik) a programban használt szoftverek licencei az intézmények számára felhasználhatóak, telepíthetőek.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kormányzati Informatikáért Felelős Helyettes Államtitkárság

• Gulyás Attila profilképe Gulyás Attila mondta 1 éve, 2 hónapja:

K. Dávid hozzászólására reagálva. > Csak egy vélemény
    Ez várható volt. Azért a Microsoft Magyarország nem hiszem, hogy megengedhetett egy ekkora presztizs veszteséget. Ellenben a Linux és a Microsoft termékek egymás mellett is elfutnak. Akik a “könnyebb” utat választják azoknak is legyen opciójuk. Sokan elkezdték szeretni a linuxot a fejlődése miatt, és az android tarolása miatt még többen fognak érdeklődni, de azért kétség kívül van pár dolog amiben kényelmesebb egy windows. Ami a lényeg, hogy erősödik kis hazánkban a linuxvilág, egyre több emberhez eljut, és ha van néhány lelkes rendszergazda az oktatásban, akkor a következő generációból is egyre többen ismerkednek meg vele. Persze ha nem fog futni rajta a legújabb Need For Speed, ne várjuk a gyerkőcök körében a tömeges elterjedést :)

A lényeg, hogy már egy opcióvá erősödött. Amikor én voltam középsulis, linuxról nem sokat hallottam a magyar oktatásban, ma pedig minden körülöttem lévő általam használt gépen linux kernel mocorog.
    (néhány éve mosolyogtam, ha valaki felhozta nekem, hogy “linux”)

• Gulyás Attila profilképe Gulyás Attila mondta 1 éve, 2 hónapja:

Bocs az “off topic”-ért

• Daróczy Péter profilképe Daróczy Péter1p mondta 1 éve, 1 hónapja:

Érdemes megnézni a http://www.projet-plume.org projektet.
    Ez egy francia projekt, ami már több éve (2006 óta) fut. A felsőoktatásra és a kutatásra fókuszál hasonló célkitűzéssel. (Az angol nyelvű résznél sokkal részletesebb a francia.)